חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איך לעבור את תקופת החגים עם ילדיכם בשלום!

השמועה אומרת...

שתפו

תקופת החגים הגיעה, ואיתה גם הזמן שלנו לצאת משגרת היומיום הלחוצה והמלחיצה, לקבל עלינו את אווירת החגים הרוגעת וליהנות מקצת חופש ושלווה. אך כל מי מאיתנו שיש לו משפחה וילדים יודע שהתמונה האידילית והיפה הזו לא תמיד מתממשת, מכיוון שהלחץ תופס אותנו כאן ממקום אחר: מה לעשות עם הילדים בחגים? כיצד להתמודד איתם ועם כל ההמולה המשפחתית החגיגית שמתרחשת מסביב? איך לעבור את התקופה הזו בשלום ולא לצאת מדעתנו? כל אלו מטרידים רבים מאיתנו וגורעים במידת מה מהיכולת שלנו ליהנות מזמנים ומועדים טובים אלו. כדי לנסות ולענות לכם על כל השאלות הללו, ולתת בידיכם כלים שיעזרו לכם לצלוח בצורה טובה יותר את תקופת החגים עם הילדים, אספנו עבורכם 9 טיפים חשובים ביותר שיסייעו לכם בכך ויבהירו לכם מה עליכם לעשות.

[quads id=”1″]

1. תאמו ציפיות עם ילדיכם

לילדים יכולות להיות ציפיות גדולות מתקופת החגים – בין אם לגבי המתנות שהם צפויים לקבל מכם ומבני המשפחה, בין אם זה קשור לפעילויות שהם חושבים שאתם הולכים לעשות ביחד בימים הללו, ובין אם זה בנוגע למפגשים חברתיים שונים שהם ואתם מתכננים. בסופו של דבר, פעמים רבות הציפיות הללו מתנגשות עם העולם האמיתי – שבו לא כל מה שהם מקווים יתגשם, ובניגוד לחופש הגדול, שבו יש להם לא מעט זמן לנצל ואם לא יספיקו דבר אחד הם יוכלו לעשותו ביום אחר, כאן מדובר בתקופה קצרה יחסית, שאחריה יחזרו לשגרה.

לכן, כדאי שטרם תחילת תקופת החגים, בין שלל ההכנות שיש לכם, תמצאו גם זמן לשבת איתם קצת ולשוחח כדי שתוכלו לתאם ציפיות. דברו איתם, הכינו אותם למה ניתן לצפות ולמה לא, פתחו יחד את היומן ותראו אילו פעילויות משותפות ניתן להכניס בין יתר ההתחייבויות והמפגשים המשפחתיים הצפויים לכם, וודאו שהם יודעים מה מצפה להם ולא יופתעו יותר מדי או יתאכזבו לרעה.

[quads id=”5″]

2. השתדלו לשמור ככל הניתן על השגרה של ילדיכם

על אף שהם מאוד אוהבים חופש (מי מאיתנו לא, בעצם…), ילדים מתפקדים במיטבם כשהם נמצאים במסגרת שגרתית, קבועה ובריאה. לכן, גם בתקופת החגים, השתדלו ככל הניתן לשמור על השגרה הקבועה של ילדיכם ולדבוק בלוח הזמנים שלהם – גם בכל מה שקשור לזמני ארוחות, פנאי ומשחקים, וגם בכל הנוגע לשעת השינה הקבועה ולהרגלים שלהם טרם הכניסה למיטה. נכון, מפתה לחשוב שבחגים ניתן לחרוג מהנהלים הקבועים, כי יש ארוחה גדולה בערב, כי הילדים מבקשים להיות ערים עד מאוחר, כי לא נעים להשכיב אותם לישון בזמן שכל המשפחה מתכנסת יחד – אך בשבילם ובשבילכם, מוטב שלא לבצע חריגות גדולות מדי.

אם למשל לילדיכם יש שעת ארוחה קבועה בצהריים, אל תמנעו אותה מהם רק כדי ש”לא יתמלאו לפני ארוחת החג”, ואם אתם נוהגים להשכיב אותם לישון בשעה מסוימת – אל תמנעו מהם אותה רק כי אתם סביב שולחן החג ושקועים באירוע המשפחתי. רייצ’ל בוסמן, פסיכולוגית ילדים מומחית, מספרת שגם תוך כדי ארוחת החג, היא ואחותה מקפידות לשמור על שגרת ההכנות לשינה של ילדיהם, וברגע שהן שמות לב שהם מתחילים להיות חסרי סבלנות, הן לא מתביישות לקום מן השולחן, לקחת אותם למקלחת, להלביש אותם בפיג’מה ולתת להם לראות סרט או לשמוע סיפור לפני השינה. “אנחנו יודעות מתי הם צריכים לנוח”, אומרת בוסמן, “ואף אחד לא שופט אותנו על כך שאנו קמות מהשולחן כדי לעשות את הדברים הללו”.

[quads id=”1″]

המשך הכתבה בעמוד הבא
הקודםעמוד 1

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות