חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איך לעבור את תקופת החגים עם ילדיכם בשלום!

השמועה אומרת...

שתפו

3. נצלו את החגים כדי לפתח בילדיכם ערכים חברתיים

​את הזמן הפנוי שיש לכם בין ארוחות החג והמפגשים המשפחתיים למיניהם כדאי לנצל לפעילויות משותפות עם ערך חברתי מסוים, ותקופת החגים, על כל המסורת שבה, היא זמן מצוין לעשות זאת. אתם יכולים, למשל, למצוא זמן לעבור עם ילדיכם על הבגדים בארונם ולהחליט ביחד אילו מהם להעביר לתרומה – ואותו הדבר נכון גם לגבי הצעצועים שבחדרם. גם תרומה של כסף לארגון חברתי או לעמותה הוא דבר מבורך, אבל כדאי להתמקד בדברים שילדיכם יכולים לקחת בהם חלק מעשי, לכן לכל הפחות התייעצו איתם ונהלו עימם שיחה פתוחה, כדי להחליט לאיזה גוף תתרמו במשותף לקראת החג. יחד עם זאת, נסו לא להפוך את כל העניין לאיזו “מטלה משפחתית” שמוכרחים לעשות כדי שתוכלו להרגיש טוב עם עצמכם, אלא יותר להזדמנות ללמד את ילדיכם שיעורים חשוב על חמלה וערבות הדדית, שהם משמעותיים יותר מלקבל מתנות או להשתתף באירועים.

[quads id=”1″]

4. צרו מנהגים משפחתיים ייחודים לחגים

מלבד אותן פעילויות תרומה חשובות עליהן המלצנו בסעיף הקודם, מומלץ גם שתפתחו לעצמכם מנהגים משפחתיים שיהיו תקפים עבור משפחתכם בחגים בלבד – כך שילדיכם יחושו את הייחודיות של התקופה הזו וייהנו ממנה. בין אם זה בהקצאת זמן יצירה משותף של דברים הקשורים לרוח החג, בין אם זה ללכת למופע של אמן מסוים או לאיזו אטרקציה מסוימת, ובין אם זה להזמין חברים לפעילות משותפת – צרו לעצמכם דברים משמעותיים ומהנים שתוכלו לעשות יחדיו; בנו את מנהגי החגים האישיים שלכם ושל משפחתכם לפי העדפותיכם, והפכו אותם לאירועים חוזרים שהילדים יצפו להם מדי שנה.

5. זכרו שבסופו של דבר – ילדים הם ילדים

[quads id=”5″]

לא מעט מהמסורות המקובלות של החגים תלויות בכך שהילדים יהיו במיטבם: ארוחות משפחתיות ארוכות ומתמשכות עם אוכל שלא תמיד מותאם לחך של הבררנים הקטנים, כל מיני תפילות וברכות מסורתיות שכולם צריכים לדקלם יחד, אירועים חגיגיים עם לא מעט אנשים שעבור הילדים יכולים להיות זרים גמורים. כשחושבים על זה לעומק – אלו לא פעילויות שממש מתאימות לילדים, וצריך לזכור כי במידה מסוימת אנחנו קצת כופים אותן עליהם; לכן, בבואנו לארוחת החג עלינו להצטייד ביכולת הבנה והכלה אמיתית, ולהוריד את הלחץ שאנחנו מפעילים על ילדינו במהלכה. השתדלו שלא לקבוע יותר מאירוע אחד בכל יום חג, וודאו שיש לכם איך להעסיק את הילדים במהלכו בדברים שהם אוהבים לעשות, ובסופו של דבר ילדיכם יהיו אסירי תודה לכם על כך – וגם אתם תוכלו ליהנות באמת.

המשך הכתבה בעמוד הבא

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות